Randjietsingh: Realisatie beleidsprogramma's bedroevend
07 May 2014, 06:00
foto
Nieuw Front fractieleider Radjkoemar Randjietsingh (Beeld: live stream DNA)


De fractieleider van het Nieuw Front, Radjkoemar Randjietsingh, vindt dat de regering bedroevend weinig heeft gerealiseerd van wat er beloofd is. Voor 2013 is de realisatie van beleidsprogramma's volgens hem slechts 42% geweest. Dat is nog slechter dan in 2012. Toen is 55% gerealiseerd. "Dit is een heel slechte beleidsuitvoering. Terwijl De Nationale Assemblee goedkeurt een begroting van de regering voor haar beleidsprogramma's van SRD 4,6 miljard, presteert de regering slechts SRD 1.9 miljard, dat is 42%, uit te voeren. Dit is een slechte prestatie van de regering", concludeert Randjietsingh.


De politicus wil van de regering weten hoe de uitvoeringsmogelijkheden zullen worden vergroot. Het beleid heeft volgens hem niet geleid tot substantiële ontwikkeling. "We stelden al voor ander beleid te ontwikkelen, maar de regering heeft niet geluisterd en dit is het resultaat", zei Randjietsingh dinsdag tijdens de begrotingsbehandeling 2014.

Het ministerie van Justitie en Politie heeft voor vorig jaar SRD 53.7 miljoen goedgekeurd gekregen voor haar beleidsprogramma. Daarvan is SRD 17 miljoen gerealiseerd. "De minister van Justitie en Politie heeft slechts 32% van zijn middelen kunnen omzetten in beleid. Wordt het volk niet grandioos misleid door deze minister? Terwijl het volk ernstig geteisterd wordt met zware criminaliteit, de rechters en de griffiers klagen, de advocaten schreeuwen tevergeefs om beleid, vertelt de minister vol trots hoe goed zijn beleid was, terwijl hij weet dat hij maar 32% van het begrote beleid heeft uitgevoerd, en de president zegt dat de regering het heel goed heeft gedaan. Het is heel jammer!", voert Randjietsingh aan.

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij had vorig jaar SRD 144.1 miljoen op de begroting staan en heeft volgens Randjietsingh SRD 52.1 miljoen besteed. "Dit is slecht 36% van de totale beleidsbegroting 2013", merkt de fractieleider van het Nieuw Front op. Hij vindt het erg dat zo weinig van de middelen besteed zijn, terwijl de agrarische sector moet worden ondersteund en uitbreiding van de productie moet plaatsvinden. Ook onderzoek, export en werkgelegenheid zijn nodig. Ook de diversificatie van de productie is niet gekomen. "De regering heeft de beleidsdoelen niet gehaald, terwijl de middelen daarvoor waren goedgekeurd! 36% realisatie, en we hebben onze mond vol van ontwikkeling via de agrarische sector! De president vindt dit beleid goed!"
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May