LMSZN houdt eendaagse gezondheidsbeurs in Nickerie
07 May 2014, 04:00
foto


Het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) houdt in verband met de Wereld Hypertensie Dag op 17 mei een eendaagse gezondheidsbeurs. Het is de bedoeling dat gezondheidsdiensten voorlichting zullen verstrekken aan de Nickeriaanse samenleving.

De gezondheidsbeurs wordt gehouden op het parkeerterrein tussen de Emmastraat en de Oostkanaalstraat in Nieuw Nickerie. Het LMSZN heeft besloten om naar de mensen toe te gaan om een zo groot mogelijk publiek te bereiken. De activiteiten beginnen om 7.00 uur en gaan door tot 14.00 uur. Op de beursdag kan het publiek kosteloos terecht voor informatie over preventie van ziekten, het meten van de bloeddruk, glucosebepalingen en berekenen van het BMI (gewicht), medicatie adviezen en consult bij de diëtiste.

Verder zal de beurs ondersteund worden door verschillende dienstverleners zoals een medisch pedicurist, Diabetes Vereniging Suriname, Diabetre Suriname, Jeugd Tand Verzorging, Bureau Alcohol en Drugs en Stichting Lobi. Degenen die een onderzoek van St. Lobi willen ondergaan, dienen een garantiebrief van de huisarts mee te nemen. Ook bedrijven die dieetproducten verkopen zullen aanwezig zijn.

Directeur Antoine Elias van het LMSZN zegt dat de behoefte aan zo een activiteit erg groot is. Enkele maanden terug had het ziekenhuis samen met AZP/NNC een gezondheidsbeurs gehouden. Elias beloofde toen dat binnen niet al te lange tijd weer zo een activiteit gehouden zou worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May