Coalitie hekelt constante beschuldigingen over corruptie
06 May 2014, 06:00
foto
De fractievoorzitter van de Mega Combinatie, Ricardo Panka, vraagt om bewijzen van corruptie.


De regeercoalitie in De Nationale Assemblee is er moe van dat in elke spreekbeurt van de oppositie de indruk gewekt en de conclusie getrokken wordt, dat alles wat de regering doet te maken heeft met corruptie. De oppositie wordt gevraagd om de beschuldigingen hard te maken.

Verschillende coalitie parlementariërs onder wie Rachied Doekhie, Melvin Bouva, Amzad Abdoel van de Mega Combinatie/NDP, Marinus Bee (A Combinatie/Abop) en Mega Combinatie fractievoorzitter Ricardo Panka, dringen aan op bewijzen. Zij vinden dat elke parlementariër die een vermeend corruptieschandaal wil bespreken, daarover vragen moet kunnen stellen, maar geen beschuldiging moet uiten zonder dat ze met harde bewijzen komen. "Niet één bewijsmateriaal is hier gepresenteerd, maar ze doen constant beschuldigingen van corruptie. Dat kan gebeuren omdat gebruik wordt gemaakt van onze immuniteit, maar laten we niet op de stoel van de rechter gaan zitten”, zei Panka.

De fractievoorzitter van de Mega Combinatie verwees naar een eerdere oproep van assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons aan de regering om deze aantijgingen niet in de lucht te laten hangen, maar antwoorden te geven. De coalitieleden stellen in alle gevallen ook voorstander te zijn van onderzoek naar de vele beschuldigingen over corruptie.
Bee zegt dat het geven van documenten aan de voorzitter als ‘zogenaamd bewijsmateriaal’ ook geen zoden aan de dijk legt. Volgens hem is de ervaring dat in de meeste gevallen het documenten zijn die wel iets te maken hebben met het vermeende geval, maar geen echt bewijsmateriaal is waaruit blijkt dat er sprake is van corruptie.

Hendrik Sakimin van de Pertjajah Luhur, de partij die twee weken terug nog deel uitmaakte van de coalitie en nu in de oppositiebanken zit, sneerde dat niet elk gerucht over corruptie, waarover er geen harde bewijzen worden gepresenteerd door een spreker, hoeft te betekenen dat er geen sprake is van corruptie.
De opmerkingen van de coalitieleden weerhield de oppositieleden er niet van tal van vermeende corruptieschandalen op te sommen. De coalitieleden blijven erbij dat voor elke beschuldiging, de oppositie hard bewijsmateriaal moet aandragen en het liefst bij de procureur-generaal.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May