Martin Atencio uit de PDO
02 May 2014, 06:00
foto
Martin Atencio


Martin Atencio is al ruim een week geen bestuurslid van de Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO) meer. Atencio zegt dat hij zich al een geruime tijd niet terug kon vinden in de visie van de partij. ''Ik ben die partij gaan ondersteunen, omdat ik een sociaal mens ben en voor de gemeenschap wil werken. Maar het hoofdbestuur houdt zich alles behalve met de gemeenschap bezig'', meent Atencio. Volgens Atencio zouden ook etnische sentimenten worden bespeeld. Hij is hiervoor niet te vinden.

De PDO onder leiding van ex-minister Waldi Nain, is woensdag gepresenteerd als politieke partij. Nain was topper van Pertjajah Luhur, maar heeft de partij de rug toegekeerd. Hij is teleurgesteld in partijleider Paul Somohardjo. De PDO zal meedoen aan de komende verkiezing. Nain wil een alternatief bieden voor vooral zwevende kiezers.

Atencio had zich opgemaakt om lijsttrekker te worden van de PDO in Commewijne. Voordat hij PDO'er werd, was hij lid van de NDP, echter peinst hij er niet over om terug te gaan naar de paarse partij. ''Ik wil me voorlopig even concentreren op mensen die me nodig hebben. Ik weet niet of ik terug ga in de politiek of een eigen partij zal oprichten. Als de tijd daar is zal ik wel een beslissing nemen. Maar voor nu moet ik me bezighouden met mijn sociale projecten''. Hij zegt dat hij nog de mensen die zullen worden ontruimd van plantage Nieuw-Amsterdam, moet helpen. Ook wil hij graag een kinderhuis laten bouwen voor de kinderen van Koesikwarano die aan het begin van dit jaar zijn verhuisd naar een kerk in de stad, omdat de leiding moest opstappen. Volgens Atencio begrijpen weinig politici dat ze de gemeenschap moeten dienen. ''Ik ben blij en opgelucht dat ik geen deel meer uitmaak van de PDO'', stelt hij.

ASP
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May