Ook bond Fernandes Bottling nu bij OSAV
01 May 2014, 18:00
foto


De Fernandes Bottling & Verkoop Mij Werknemers Organisatie, onder leiding van Imro Welh, heeft het lidmaatschap van de Organisatie Samenwerkende Autonome Vakbonden (OSAV) aangevraagd en is intussen toegelaten. Daarvoor is er eerst een diepgaand onderhoud geweest tussen de leiding van de OSAV en het bestuur van de bond. In maart hebben reeds vijf bonden, die jarenlang waren aangesloten bij De Moederbond, onderdak gevonden bij OSAV.

De OSAV heeft in een onderhoud met de bond van Fernandes meegedeeld zich in te zetten voor studie, bevordering, vertegenwoordiging en verdediging van de stoffelijke, morele en geestelijke belangen van de arbeidende klasse. De werknemer is ook een menselijk wezen wiens waardigheid en rechten geëerbiedigd moeten worden. Werknemers moeten het recht op arbeid vrijelijk kunnen uitoefenen met inachtneming van de plichten zodat zij een bijdrage kunnen leveren aan de opbouw van de maatschappij. De OSAV maakt zich sterk voor het recht op arbeidsvoorwaarden van elke werknemer en ziet erop toe dat de rechten en plichten in stand gehouden worden door de werkgever. Partijen hebben elkaar gevonden in de doelstellingen en zullen in het belang van de werknemers een goede samenwerking aangaan.

Het bestuur van de bond heeft na alle informatie ingewonnen te hebben bij de OSAV, een algemene ledenvergadering gehouden. De leden is het belang en het voordeel om bij de OSAV aan te sluiten, voorgehouden. De leden hebben toestemming gegeven aan het bestuur om het lidmaatschap van de OSAV aan te vragen, deelt Michael Sallons, secretaris van de de vakcentrale mee. Aan de samenleving wordt een bezinningsvolle Wrokoman Dey toegewenst.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May