Nationaal Vervoer Bedrijf rijdt normaal op vrijdag 2 mei
30 Apr 2014, 00:00
foto


Het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) heeft een normale dienstverlening op vrijdag 2 mei. Dit zegt directeur Lesley Daniel desgevraagd aan Starnieuws. Hij zegt dat zijn secretaresse al de garantie gegeven heeft aan parlementariër Carl Breeveld, fractieleider van DOE, die deze kwestie wereldkundig maakte.

Daniel zegt dat er sprake is van miscommunicatie dat de NVB vrijdag niet zou rijden. De afdeling Zorgvervoer is alleen gesloten op zon- en feestdagen en vanwege de paasvakantie hoeven kinderen met een beperking nu niet opgehaald te worden voor school. Zodra de school weer begint, wordt deze groep normaal vervoerd. Als er wijzigingen komen in de dienstverlening worden deze via een circulaire bekendgemaakt aan het personeel. "Er is geen circulaire uitgegeven dus de informatie klopt niet", verzekert de NVB-topper.

De overige diensten van het bedrijf, zoals busvervoer op de verschillende trajecten, vinden ook op zon- en feestdagen normaal plaats volgens een vastgesteld vertrekschema. Het bedrijf heeft 63 busroutes, verdeeld over de districten Paramaribo, Wanica, Para, Saramacca, Sipaliwini, Brokopondo, Marowijne en Nickerie. Verder zijn er ook bootdiensten in de districten Marowijne, Commewijne en Brokopondo.

Naast het reguliere schema verzorgt NVB ook diensten voor scholen (schoolvervoer) en rijdt extra ritten op aanvraag, bijvoorbeeld uitstapjes en begrafenissen. Sinds 2005 behoort ook het vervoer van mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking (Zorgvervoer) tot het dienstenpakket van NVB.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May