Breeveld wil opheldering vervoer personen met beperking
28 Apr 2014, 15:00
foto
Assembleelid Carl Breeveld


Het assembleelid Carl Breeveld (DOE) wenst van minister Falisie Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme opheldering over vervoer van personen met een beperking. Hij heeft besloten de bewindsman een brief te schrijven, nadat hij van het kastje naar de muur is gestuurd. Het assembleelid vindt dat niet op deze manier kan worden omgegaan met mensen die afhankelijk zijn van het Nationaal Vervoersbedrijf.

De brief van Breeveld aan minister Pinas luidt als volgt:

"Geachte Minister,

Door enkele personen met een beperking, die gebruik maken van de diensten van het Nationaal Vervoersbedrijf, ben ik benaderd met de klacht dat zij door het NVB gebeld zijn, dat zij op vrijdag 02 mei 2014 aan hen geen diensten zullen aanbieden.

Ik heb in verband hiermee op woensdag 16 april 2014 contact opgenomen met het NVB en gesproken met mevrouw Woodly. Zij zou dit bericht onderzoeken. Ik kreeg haar daarna weer aan de lijn waarbij zij meedeelde dat de bussen normaal zullen rijden op 2 mei 2014.

Helaas bleven de klachten komen, dat dit niet gold voor alle personen met een beperking. Een deel van de doelgroep valt toch buiten de boot en moet zelf hun vervoer regelen. Op reacties, dat er een afspraak loopt met het NVB en dat er alles aan gedaan zou moeten worden de mensen te vervoeren, is door hen gezegd dat zij geen overeenkomst met de doelgroep hebben.

Ik belde op donderdag 17 april 2014 naar de directie van uw Ministerie waarbij ik gesproken heb met mevrouw Milano. Zij gaf aan het te zullen bespreken met de desbetreffende verantwoordelijke en dat ik zou worden terug gebeld. Helaas is dit nog steeds niet gebeurd. Ook nadat wij op woensdag 23 april 2014 opnieuw de kwestie bij eerder genoemde medewerker aan de orde stelden, was er geen duidelijk antwoord.

Wij betreuren de houding van het NVB evenals die van uw Ministerie ten zeerste. Zo gaan wij niet met elkaar om, en helemaal niet met personen met een beperking, die afhankelijk zijn van de diensten van het NVB om zich te kunnen verplaatsen. Ik zie daarom met spoed een reactie van uw zijde tegemoet, evenals een algehele oplossing in deze kwestie."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May