Leo Victor, SVB Bekerkampioen 2013-2014
28 Apr 2014, 01:30
Leo Victor dolblij met de overwinning.

De finalewedstrijd in de Suribet bekercompetitie van de Surinaamse Voetbal Bond tussen Notch en Leo-Victor heeft zondag ervoor gezorgd dat er na lange tijd weer een volle bak was in het Franklin Essed Stadion. Leo Victor mocht dit keer met de eer strijken en werd na 90 minuten goed voetbal, Bekerkampioen. Notch werd met 4-2 aan de kant gezet na een 1-1 ruststand.

De wedstrijd kende de nodige spanning. Vooral de aanhang van Notch was in grote getale aanwezig om de club aan te vuren. Leo Victor werd in de eerste helft keer op keer in de gelegenheid gesteld, maar kwam niet tot afronding. De snelle en behendige Miguel Croni maakte gretig gebruik van een fout in de verdediging van Notch waarbij Fabian Jeroe balverlies leed. Hij schoot de bal raak waarbij doelman Dimitri Deel geen schijn van kans had (1:0). Notch gaf het niet op en trok de stand kort voor rust via Galgyto Talea gelijk. De bal werd goed voorgetrokken en klaargelegd voor Talea die deze zuiver schoot in het doel van Serginio Profijt: 1-1

Vroeg in de tweede helft werd de druk opgevoerd door Notch. De bal kwam maar niet uit de verdediging van Leo Victor. Het leder werd tot tweemaal toe naar de rechterflank gebracht en kwam op gegeven moment voor de voeten van Romario Bane die de ploeg uit Moengo op voorsprong zette: 2-1. Een soortgelijke bal waarbij de verdediging van Notch duidelijk moeite had om de bal weg te werken, kwam bij Croni terecht, die doelman Deel met een keihard schot verschalkte: 2-2.

De wedstrijd nam ineens een andere wending. Leo Victor kwam goed opzetten met snelle aanvallen en goed combinatiespel via de vleugels. Notch ontsnapte steeds weer en bleef met enkele reële kansen naar de voorsprong zoeken. Arbiter Enrico Wijngaarde heeft op een gegeven moment een penalty toegewezen aan Leo Victor. Een speler van de 'Leeuwen' werd diep gestuurd waarbij verdediger Bomisa Junior genoodzaakt was op de noodrem te drukken. Dit kostte hem in de 88ste minuut een directe rode kaart en heeft Jude Sunday voor Leo Victor via de 11 meter stip voor de 3-2 gezorgd. Een snelle aanval van Leo Victor zorgde voor een vrije trap voor de 16m zone. Deze bal werd goed ingetrapt door Albert Nibte: 4-2. De wedstrijd was met dit doelpunt zo goed als beslist.
Croni werd met 6 doelpunten uitgeroepen tot topscorer van dit toernooi en de jeugdige Profijt als de minst gepasseerde doelman.
In dit seizoen heeft Leo Victor driemaal weten te winnen van Notch.