Verloskundigen Nickerie houden infodag en bunkopu-serie
27 Apr 2014, 14:00
foto
Verloskundigen met hun koopwaar bij de markt van Nickerie.


Verloskundigen van het dokter Lachmiperad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) en van de Regionale Gezondheids Dienst (RGD) Nickerie hebben zaterdag een infodag en 'bonkopu-seri' gehouden bij de markt. De Internationale Dag van de Verloskundigen is aangegrepen om mensen meer informatie te geven over een goede verzorging en begeleiding bij de zwangerschap.

Jenny Pelswijk, hoofd van de verloskamer van het LMSZN, benadrukt hoe belangrijk het is om de mensen voor te lichten wat er allemaal gebeurt tijdens de zwangerschap, de begeleiding naar de bevalling toe en wat het werk van de verloskundigen inhoudt. In veel landen is de moeder- en kindersterfte erg hoog. Ook in Suriname is er extra aandacht nodig voor de zorg van moeder en kind. Pelswijk zegt dat het werk van verloskundigen meer inhoudt dan hulp bij de bevalling.

Naast de informatie die verstrekt is op deze dag, is besloten om de kas te versterken door de 'bunkopu-seri'. Het publiek kon voor weinig geld goede spullen kopen. De middelen van de verkoopactie zullen gebruikt worden om verloskundigen in het zonnetje te zetten. Pelswijk kijkt terug op een geslaagde activiteit.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May