Brokopondo werkt aan Burger Participatie Commissie
27 Apr 2014, 08:00
foto
Naast vergaderen hebben vertegenwoordigers van ressorten in Brokopondo ook wat bewegingsoefeningen gedaan. (Foto: BIC Brokopondo)


Om burgers meer te betrekken bij het bestuursgebeuren, moet elk district beschikken over een Burger Participatie Commissie. Districtscommissaris Ivonne Pinas heeft een bijeenkomst gehouden met districtsraad- en ressortraadsleden van Marchallkreek, Klaaskreek, Brownsweg en Brokopondo centrum. Het Burger Informatie Centrum (BIC) Brokopondo heeft uitleg gegeven over de bedoeling van deze commissie.

In de Burger Participatie Commissie zullen zitting hebben vertegenwoordigers van diverse diverse groepen, organisaties, bedrijfsleven en anderen die actief zijn in de gemeenschap. Deze commissie moet burgers motiveren om mee te doen met activiteiten. Op die manier zal het decentralisatieproces beter tot zijn recht komen. De commissie moet burgers stimuleren om ook met voorstellen te komen over ontwikkeling van woonomgeving.

Het initiatief om deze commissie op te richten, is goed aangekomen bij de mensen, zegt het BIC. De lokale volksvertegenwoordigers hebben hun medewerking toegezegd. Om de saamhorigheid te demonstreren hebben dc Pinas en haar team samen met Tropical Runnings, die bezig is atleten te trainen op Klaaskreek, verschillende bewegingsoefeningen gedaan. De bijeenkomst met de fitness-oefeningen is in de smaak gevallen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May