Nickerie heeft nu eigen lifeguard instructeurs
27 Apr 2014, 02:00
foto
De drie life guard instructeurs van Nickerie: Amrish Mahabal, Dwight Fraser en Celwin Jackson.


Nickerie telt drie lifeguard instructeurs en is niet meer van Paramaribo afhankelijk voor opleidingen. Van 18 tot 24 april vonden de trainingen plaats in het Algemeen Zwembad Nickerie. Michel Klein, voorzitter van de examencommissie, en Farid Illahibaks, secretaris van het Instituut Sportopleiding en Begeleiding, zijn speciaal naar Nickerie afgereisd voor de certificaatuitreiking. Dit op verzoek van het hoofd Sportzaken Nickerie, Ricardo Tolud en Walther Lackin, beheerder van het Algemeen Zwembad.

Tolud zegt dat de opleiding lifeguard, assistent lifeguard en instructeur, nu in Nickerie verzorgd kunnen worden. Ook andere zwembaden in Nickerie kunnen gebruik maken van de instructeurs om lifeguards op te leiden. Tot nu toe was dat niet mogelijk.

Tijdens de certificaat-uitreiking werd benadrukt hoe belangrijk de rol van lifeguards is. Er moet preventief te werk worden gegaan. Tolud hoopt dat ook andere zwembaden lifeguard zullen laten opleiden. Het is noodzakelijk dat er bevoegde lifeguards aanwezig zijn bij zwembaden. De drie instructeurs zijn: Amrish Mahabal, Dwight Fraser en Celwin Jackson.

Edgar van Genderen
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May