Suriname schrijft Futsal toernooi Cayenne op zijn naam
26 Apr 2014, 01:00
Suriname heeft het Futsal toernooi in Cayenne gewonnen. (Foto: Surinaamse Zaalvoetbal Bond)

De nationale selectie van de Surinaamse Zaalvoetbal Bond heeft het Internationaal Futsal Toernooi in buurland Frans-Guyana gewonnen. Het was volgens voorzitter Kenneth Raghosing een bijzonder enerverende strijd tegen de selectie van Amapa uit Brazilië. Suriname heeft de wedstrijd uiteindelijk met 7-4 gewonnen.

De bal was in de eerste helft het grootste deel bij Amapa, maar Suriname was effectief op de counter en nam een 2-0 voorsprong. Beide doelpunten zijn van Gregory Rigters. Voor de rust herstelde Amapa en bracht de stand op 2-2.
Kort na hervatting kwam Amapa op 3-2, maar gelijk hierna werd het 3-3. Vanaf dat moment voerde Suriname helemaal de boventoon en liep in 10 minuten uit naar een 6-3 voorsprong. Amapa probeerde terug te komen in de wedstrijd, maar de eindstand werd bepaald op 7-4 voor Suriname.

Suriname is kampioen geworden van het Futsal Day internationaal toernooi te Cayenne. Doelpuntenmakers van Surinaamse zijde waren: Gregory Rigters 3x, Kevin Cairo 1x, Furgell Pinas 1x, Roche Emanuelson 1x en Melvin Valies 1x.
De eerste wedstrijd werd gewonnen van Frans-Guyana. Zaterdag komen Frans-Guyana en Amapa tegen elkaar uit, maar deze teams kunnen Suriname niet meer inhalen.