TCT waardeert eigen personeel op 'Girls on ICT Day'
25 Apr 2014, 22:00
foto
Medewerkers van TCT bij de workshop op 'Girls in ICT Day'. (Foto: Raoul Lith)


De huishoudmedewerkers van de afdelingen Openbaar Vervoer, Luchtvaartterreinen, Luchtvaartdienst en van het hoofdkantoor van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), hebben aan de workshop ‘computerbasisvaardigheden en internetgebruik’ deelgenomen. De training is opgezet in verband met ‘Girls in ICT Day’. Deze dag wordt elk jaar op de vierde donderdag van april gevierd.

TCT-directeur Thelma Douglas-Pinas bedankt de 20 medewerkers die hebben geparticipeerd. “Te den sma yere interieurverzorgers, den sma e denki: ach het zijn mensen die alleen maar weten schoon te maken. Ma yu de speciaal. Als jullie niet aanwezig zijn op het werk om de kantoren schoon te maken, dan merk je dat er iets mis is,” waren haar woorden.

Nooit te oud
De ouderen moesten overgehaald worden om mee te doen. Zij vroegen zich af wat zij op hun leeftijd aan de training hadden, vertelde Douglas-Pinas aan Starnieuws. “Het is de bedoeling dat je kennis maakt met de computer. Veel van jullie gebruiken al van die moderne mobieltjes, dus het is niet moeilijk om over te nemen”, herhaalde zij bij de start. Zij gaf aan dat er in de groep jonge mensen zaten, die de potentie hebben om door te groeien naar leidinggevende functies. “De ICT-ontwikkelingen gaan wereldwijd vooruit en Suriname moet niet achterblijven", meent zij.

‘Girls in ICT Day’ is in 2010 geïntroduceerd door de Internationale Unie voor Telecommunicatie (ITU), om meer meisjes en vrouwen te interesseren voor een baan in de technologie. Elk jaar wordt een andere doelgroep benaderd voor het volgen van de workshop en deze keer waren de huishoudmedewerkers aan de beurt. Vorig jaar is de dag op verschillende scholen gevierd.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May