De PWO gaat nieuwe ontwikkelingsfase in
26 Apr 2014, 06:00
foto
Henk Herrenberg


De Progressieve Werknemers Organisatie (PWO) pakt na een periode van teruggang de draad weer op en gaat een nieuwe ontwikkelingsfase in. Naast de ondersteuning van de SIVIS zal de vakcentrale ook zelfstandig specifieke cursussen, trainingen en lezingen organiseren voor werknemers en een breder publiek. Een lezing in dat kader zal ter gelegenheid zijn van Dag van de Arbeid 2014 op 1 mei.

Ex-vakbondsleider Henk Herrenberg, zal de 1 Mei-lezing ‘Zal de introductie van ondernemersraden in bedrijven in Suriname waarde toevoegen aan de productie van die bedrijven?’, houden. De ondertitel is: ‘De relatie tussen de vakbond en de ondernemingsraad’. Herrenberg is voorstander van een moderne vakbeweging en zal het fenomeen ondernemingsraad ook vanuit deze optiek uit de doeken doen, schrijft de PWO-voorlichting.

1 Mei, de Dag van de Arbeid, wordt overal door de werkende klasse gevierd, zegt de PWO. De basisgedachte van de Dag van de Arbeid is de internationale solidariteit van de werkenden. De PWO heeft als eerste vakcentrale in Suriname een belangrijke rol gespeeld bij de emancipatie en organisatie van werknemers in de particuliere sector, brengt de vakcentrale in herinnering.


Activiteit: Lezing ‘Zal de introductie van ondernemersraden in bedrijven in Suriname waarde toevoegen aan de productie van die bedrijven?’. Datum: 30 april 2014 Plaats: theater Unique aan de Fred Derbystraat # 23 Tijd: 19.30 uur (inloop 19.00 uur). De toegang is gratis.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May