RGD tegen bouw markt naast poli Lelydorp
26 Apr 2014, 12:00
foto
Naast het RGD-gebouw (rechts) te Lelydorp komt de noodmarkt. (Foto: Raoul Lith)


De stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) is tegen de bouw van een markt die pal naast de poli te Lelydorp komt te staan. Al enige tijd zijn er plannen om daar een noodmarkt op te zetten. Het terrein waarop deze noodmarkt komt te staan is van het ministerie van Regionale Ontwikkeling.

Omdat er plannen zijn om de oude markt af te breken en een nieuwe op te zetten, is gedacht aan een tijdelijke noodmarkt, echter wil de RGD niet dat deze komt te staan naast de poli. Dat bevestigt de voorzitter van het stichtingsbestuur van de RGD, John Goedschalk. Hij zegt dat de markt niet naast de poli kan worden opgezet, omdat dit de gezondheid van de mens in gevaar brengt. Onder andere is de markt een onderkomen voor ongedierte. ''Vanwege de hygiëne kunnen we dit niet toelaten. We zijn bezig een gesprek aan te vragen bij de dc en we gaan er alles aan doen om niet toe te laten dat er daar een markt komt'', stelt Goedschalk. Hij zegt dat aan de RGD is meegedeeld dat de markt tijdelijk is, echter gelooft de voorzitter van het stichtingsbestuur niet dat de markt werkelijk voor korte duur zal worden neergezet. ''U begrijpt hoe dat allemaal gaat nu. Je hoort eerst tijdelijk en dan merk je dat het tot in de eeuwigheid duurt'', stelt Goedschalk.

In een reactie bevestigt dc Roline Samsoedien, die sinds twee weken de scepter zwaait in Wanica, dat er een noodmarkt komt. Ze zegt echter dat ze niet op de hoogte is van dat de RGD moeite heeft met de komst van de noodmarkt. ''Er was wel een delegatie van de RGD geweest, maar ik was er niet. Ik had ook geen afspraak met ze, maar als er een probleem is dan sta ik natuurlijk open voor communicatie'', zegt de dc. Ze kijkt uit naar de gesprekken met de RGD zodat er een oplossing kan komen.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May