Jubileumjaar Adventgemeente vol activiteiten
24 Apr 2014, 20:00
foto


Gedurende het heel jaar heeft de Adventgemeente activiteiten gepland in verband met haar 120 jarig bestaan in Suriname. Het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten benadrukt het geloof in de wederkomst en de zevende-dags Sabbat. De vele activiteiten moeten meer bekendheid geven aan de organisatie en bijdragen aan de verkondiging van het eeuwig evangelie in de context van de spoedige komst van Jezus Christus.

In 1889 kwam Rudolf Jacob Luis Beck, die in Nickerie woonde, in contact met de ‘Advent boodschap.’ Hij was toen 18 jaar oud. Beck was de tweede zoon van een Duitse kolonist en was eigenaar van de katoenplantage Margarethenburg. Zijn fabriek was in Duitsland. De katoen op de plantage werd geoogst, verpakt en verscheept naar Duitsland.

Beck had de gewoonte om naar de haven te gaan om te zien hoe het schip werd geladen en daarna vertrok. Toen een van de schepen in 1889 vertrok, ontdekte een van de matrozen dat hij vergeten was een pakket af te geven in Nickerie. Hij gooide het pakket op de kade, deze scheurde open en de inhoud vloog in het rond. Beck nam een van de rondvliegende blaadjes en las het. Hij ontdekte dat het een traktaat was met de ‘Drie engelen boodschap.’ Zijn interesse was gewekt. Hij liet het traktaat aan zijn vrienden zien. Hij begon de sabbatdag te houden en velen volgden hem. Het zaad van de Adventgemeente was gezaaid in Suriname.

Elder Warren Kneeland, die werkte in Guyana, hoorde in 1892 dat sommige mensen sabbat hielden in Nickerie. In 1894 kwam hij naar Suriname en liet zich informeren over de sabbat. Terug in Guyana bracht hij zijn informatie onder de aandacht van de conferentie. Elder Badcock werd daarop gestuurd naar Suriname om evangelisatie bijeenkomsten te houden in Nickerie. In 1909 waren de vruchten te zien. Ester Beck-Durbang werd de eerste die werd gedoopt in Nickerie.

In Nickerie is dan ook begin maart een inwijdingsdienst voor het nieuwe kerkgebouw gehouden. Een concert en rondmars door de straten van het district waren ook onderdeel van de activiteiten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May