Jongeren Tamansari vragen minister Adna om hulp
24 Apr 2014, 12:00
foto
Het sportveld van Jong Freeman staat er verlaten en verwaarloosd bij. (Foto: ASP)


Jongeren van Tamansari, verenigd in de sportorganisatie Jong Freeman, vragen aan de minister van Sport- en Jeugdzaken Ismanto Adna om hulp. De sportorganisatie, met als voorzitter Shereen Freeman, heeft een privéterrein dat omgetoverd is tot een voetbalveld. Ruim vijftig jongeren voetballen bijna dagelijks op dit veld. Het gaat voornamelijk om drop-outs.

Het voetbalveld is echter niet omrasterd, waardoor de buren klagen over vernieling van plantjes. De jongeren hebben in de hele buurt geen recreatie-oord en willen graag dat het ministerie inkomt met hulp. Freeman zegt dat de organisatie vier jaren lang uit eigen middelen heeft gezorgd voor alles, zodat de jongeren ongestoord konden voetballen. ''Wij hebben ook dat rechtse gedeelte omrasterd met eigen middelen, maar de buren hebben de omrastering weggehaald en van de politie mogen wij niet meer sporten op het veld. Maar wat moeten wij dan gaan doen, als wij niet mogen sporten? Al een jaar kunnen wij geen gebruik maken van ons eigen veld. We willen niets anders dan sporten en dat doen we allemaal uit eigen middelen. Wat we nu willen is dat het ministerie voor ons bemiddelt, zodat wij toestemming krijgen om op dit veld te sporten'', zegt Freeman.

Het ministerie is op de hoogte van het bestaan van de sportorganisatie. In januari heeft de organisatie ook sport-attributen in ontvangst mogen nemen van de minister. ''Wij weten dat de minister wel een hart heeft voor sport en vooral voor jongeren en vragen om hulp'', zegt Freeman. De jongeren die op dit veld sporten variëren in de leeftijdsklasse 12 tot en met 23. Voorlopig gaat de groep in een ander ressort om gebruik te maken van een sportveld, echter moet er rekening gehouden worden met andere sporters van die buurt. De jongeren willen ongestoord hun sportactiviteiten voortzetten in hun eigen buurt. Lorenzo Oron en Romeo Freeman vinden het erg dat ze niet kunnen sporten in hun eigen buurt. ''Wat moeten wij dan doen in onze vrije uren?'', vragen ze zich af.

ASP
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May