Schakers keren succesvol terug uit Martinique
23 Apr 2014, 05:00
foto
De Surinaamse afgevaardigden Rosangela dos Ramos en Immanuel Kromosoeto op de Carifta Games in Martinique. (Foto: Surinaamse Schaakbond)


De schakers Immanuel Kromosoeto en dameskampioen Rosangela dos Ramos zijn beiden in de prijzen gevallen tijdens de Carifta Games in Martinique. Beide Surinamers hebben geparticipeerd in de u-20 klasse.

Kromosoeto die de jeugdkampioen Calvin Tjong Tjin Joe heeft vervangen, eindigde met 5 punten op een gedeelde tweede plaats. Na het toepassen van tie-breaks is Kromosoeto op de derde plek komen te staan. Dos Ramos die haar titel verdedigde tijdens de Nationale Damesschaakkampioenschappen, eindigde op een gedeelde 7e plek en werd de tweede beste dame in de u-20 klasse. Zij kreeg nog een categorieprijs en wel de beste dame in de u-18 klasse, meldt de Surinaamse Schaakbond.

Onder leiding van bestuurslid Ruben Soetosenojo hebben de schakers in het Paasweekend deelgenomen aan dit regionaal schaaktoernooi. Dinsdag vond direct na de laatste ronde de prijsuitreiking plaats. Woensdag keert de schaakdelegatie via Cayenne terug naar Suriname. Volgend jaar organiseert de Surinaamse Schaakbond de Carifta Chess Games.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May