Herkozen SPA-voorzitter Castelen: Overwinning zal zoet zijn
12 Apr 2014, 18:00
foto
De herkozen voorzitter van de SPA, Guno Castelen. (Foto: René Gompers)


Guno Castelen is vanmiddag herkozen als voorzitter van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA). Er was één kandidatenlijst ingediend. Castelen hield na zijn verkiezing de partij voor dat er veel werk te doen is. Hij had veel kritiek op de regering, waarbij persoonlijke belangen worden behartigd. Castelen merkte op dat iedereen gelijke kansen moet hebben in het land. Hij meent dat partijgenoten worden voorgetrokken. Dit zou het geval zijn met toewijzing van woningen. "Zelfs coalitieleden komen niet aan bod", zei Castelen.

Hij benadrukte tegenover de partijstructuren dat gewerkt moet worden in het belang van het gehele land. Hij gaf aan dat de SPA in Nieuw Front-verband de verkiezing in zal gaan. De samenwerking moet nog verder worden afgerond. Het ligt in de bedoeling dat meer partners erbij komen. De SPA-voorzitter zei dat de partij te kennen heeft gegeven aan de combinatie, waar ze kandidaten zou willen stellen. Hij haalde aan dat gekeken zal worden naar het belang van eenieder. Wanneer een partij sterk is in een district, moet die de beste posities krijgen.

De politicus hoopt dat de pensioenen van ambtenaren waardevast gemaakt zullen worden, zoals dat beloofd was door president Desi Bouterse. Hij haalde aan dat het een dom besluit was om de subsidie op babyvoeding af te schaffen. Dit is gebeurd door de regering, waar Bouterse onderdeel van is. Achteraf komt hij de reddende engel spelen. Castelen wees er op dat de subsidie nooit moest worden afgebouwd. Hij merkte op dat er veel geld ineens gepompt wordt in de economie om achterstallige betalingen te doen. Hij hoopt dat de inflatie niet wordt aangewakkerd. De SPA gaat samen met haar partners voor overwinning, want Castelen gaf aan dat het land niet goed wordt bestuurd. Hierin moet er verandering gebracht worden in mei volgend jaar. "Het werk is zwaar en moeilijk, maar de overwinning zal zoet zijn", beloofde Castelen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May