Zaaizaad Adron klaar om geoogst te worden
12 Apr 2014, 10:00
foto


Het Anne van Dijk Rijst Onderzoekscentrum Nickerie (Adron) zal de komende week beginnen met de oogst van het zaaizaad op het terrein van Stichting Machinale Landbouw (SML). Er is 50 hectare ingezaaid met de Adronlijnen 128 en 130. Dit zegt waarnemend directeur van het Adron, Soedeshchand Jairam aan Starnieuws.

Om de zaaizaadproductie op te voeren heeft het Adron met medewerking van SML, Surzwam en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, dit project uitgevoerd. “Er wordt een totale productie van meer dan 300 ton zaaizaad verwacht, waarvan 60 procent al besteld is. Het logistiek gedeelte wordt nu in orde gemaakt”, deelt Jairam mee.

Jairam hoopt dat Adron binnenkort over een eigen opslag- en droogfaciliteit kan beschikken waardoor de distributie en kwaliteit van het zaad verbeterd kunnen worden. Nu heeft Adron een areaal op N.V. Nani van ongeveer zestien hectare gehuurd. Hier zal ruim 240 ton origineel zaad opgeschoond, gedroogd en opgeslagen worden. Vanaf mei zal het zaaizaad gedistribueerd worden onder de boeren, die zich geregistreerd hebben en al besteld hadden.
Jairam hoopt op deze manier zoveel mogelijk landbouwers te kunnen voorzien van goed zaaizaad . Daarnaast wil hij op deze manier de kwaliteit van de rijstproductie verhogen.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May