Emanuelson zet zich in voor kleuterkits op 160 scholen
12 Apr 2014, 08:00
foto
Kleuters ontpakken enthousiast de doos met spullen. (Foto: René Gompers)


Enkele basisscholen in Paramaribo hebben op vrijdag een ‘kleuterkit’ ontvangen. De speeltjes en leermiddelen voor kleuters zijn overhandigd door Shanel Emanuelson, voorzitter van stichting ‘Gi Sranan Pikin’. Emanuelson heeft besloten om het tekort aan leermateriaal voor kleuters te helpen lenigen. Er wordt naar gestreefd om landelijk 160 scholen aan te doen. Vrijdag waren de Nieuwe Christelijke school, de Elizabeth 2, en de Gerardusschool in Albina, Marowijne aan de beurt.

Enthousiast werden de spullen ontpakt door de kleuters. De bouwblokken, krijt, verf, vouwpapier, tekenschriften, boetseerklei, speeltjes, scharen, potloden en andere benodigdheden kregen luid de goedkeuring van de kinderen. Het project is al een maand gaande. In Wageningen, Nickerie zijn alle drie basisscholen voorzien geworden van een kinderbox. “Vroeger hadden wij legpuzzels, vouwpapier, klei enzovoorts. Dat zie je haast niet meer hoewel ze heel belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de kleuters”, geeft Emanuelson aan. “Het is niet dat de kinderen deze spullen totaal ontberen, maar ze zijn duur in aanschaf. Wij bieden een helpende hand.”

Kleuterleidster Xyomara Starke is blij met de spullen. “Het is nodig geweest. Wij doen heel veel om het gebrek op te vangen. Maar het lukt niet altijd om het materiaal zelf te maken. We zijn tevreden met de tegemoetkoming.” Het idee om kleuters van meer lesmateriaal te voorzien is een jaar geleden ontstaan, vertelt Emanuelson. Het kreeg een maand geleden pas gestalte met de hulp en sponsoring van assembleelid Ronnie Brunswijk en de organisatie Peers Suriname. “Zij dragen het project een warm hart toe en hebben hun steun beloofd. Maar men mag ook doneren en contact met ons maken. Wij gaan door zolang er spullen zijn. Ik geloof dat we dat doel halen, want ik heb het in Gods handen gelegd.” De volgende ‘badge’ aan spullen wordt geleverd op Moengo, Marowijne. Zeven scholen zullen voorzien worden van een kinderbox.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May