Achttien maanden voor het stelen van sieraden
11 Apr 2014, 22:30
foto


Mahender S. en Ravie N. hebben donderdag elk een celstraf van achttien maanden opgelegd gekregen van rechter Marie Mettendaf. Beiden hebben in de woning van een oude man sieraden gestolen. Deze behoorde aan de overleden vrouw van de benadeelde. De rechter benadrukte dat het in deze zaak niet zo zeer om de materiële waarde gaat, maar meer om de emotionele.

De twee veroordeelden zagen kans om deze sieraden op 27 of 28 november van het afgelopen jaar te stelen. Op 28 november ontdekte de benadeelde dat de sieraden verdwenen waren. Beide verdachten gingen met een zogenaamde smoes, elk apart, naar de oude man. Hij laat het huis open en werkt achter zijn woning op zijn kostgrondje. Op een andere dag zag de benadeelde dat beide verdachten samen op zijn terrein waren. Hij schrok heel erg. Ook een andere persoon die op dat moment bij hem was, zag beide verdachten.

In alle haast lieten de veroordeelden steken vallen. De tas waarin de sieraden bewaard werden en meegenomen was, werd herkend door de vrouw van Mahender S. Ravie N. liet zijn valhelm achter. In de eerste instantie had Mahender S. een volmondige bekentenis afgestaan, maar op de rechtszittingen beweerde hij dat hij de diefstal alleen gepleegd had. De rechter had andere getuigen en bewijsmiddelen waaruit bleek dat Ravie N. betrokken was bij de diefstal. De sieraden had hij voor SRD 900 verkocht aan iemand. Beide veroordeelden zijn recidivisten en hebben geen lering getrokken uit het verleden. Ravie N. was al zes keren veroordeeld. Ook Mahender S. is een aantal keren veroordeeld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May