Verdachte staat terecht in drugszaak
11 Apr 2014, 12:00
foto


Newienkoemar D. heeft geprobeerd om op 7 maart 1320 gram cocaïne uit te voeren naar Nederland. Hij was op vakantie in Suriname en bij zijn terugkeer slikte hij 114 bolletjes in. Maar, op de luchthaven viel hij door de mand.

Volgens de verdachte was de drugs bedoeld voor iemand in Nederland. Hij zou betaald worden voor zijn diensten. Hij beweerde dat hij in 2004 geschoten werd in zijn been en daardoor een schuld moet aflossen aan het ziekenhuis in Nederland. Zijn schuld is in die tien jaren opgelopen naar Euro 8000. Met deze handeling hoopte hij af te kunnen komen van zijn financiële problemen.

Rechter Marie Mettendaf vroeg Newienkoemar D. of hij wist dat het uitvoeren van drugs een strafbaar feit is. De verdachte knikte van wel. “Geloofde u niet erin dat de mogelijkheid bestaat dat u gesnapt kan worden? Heeft u nooit eerder gehoord dat mensen met drugs op de luchthaven aangehouden worden? Daarom hebt u ze toch ingeslikt, omdat u weet dat u de drugs niet gewoon in een tas kan vervoeren”, voerde Mettendaf aan.

De verdachte wordt door raadsman Hedley Derby bijgestaan. Deze zaak zal op 24 april verder behandeld worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May