Na districtsstage meer interesse voor lesgeven binnenland
10 Apr 2014, 22:00
foto


Op uitnodiging van het Bureau Onderwijs Binnenland en Inspectie Basisonderwijs, bezoeken 100 studenten van het Albert Cameron Instituut (ACI) van 10 tot en met 12 april verschillende scholen in Moengo. Eerder heeft de school studieweekenden georganiseerd in Brokopondo en Nickerie. Het is de tiende keer dat studenten van de school in het kader van hun studie een dergelijk bezoek brengen aan een district.

Het doel van dit studieweekend is om de studenten aan het eind van hun studietijd kennis te laten maken met de scholen en de leerlingen in de verschillende districten. Na deze kennismaking melden meer studenten zich aan om na het afstuderen les te geven in de bezochte districten, zegt het communicatieteam van het ACI.

Meer dan de helft van de studenten van het ACI is overigens afkomstig uit de districten of het binnenland van Suriname. De studieweekenden motiveren hen ook zich in te zetten om het onderwijsniveau in hun lokale gemeenschappen naar een hoger peil te brengen, geeft de school aan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May