Rvm stelt aantal nationale dagen op zestien
10 Apr 2014, 13:00
foto
Deze missive is intussen gecorrigeerd. 25 februari is 'Dag van Bevrijding en Vernieuwing'.


De raad van ministers (rvm) heeft vastgesteld dat zestien dagen aangemerkt zullen worden als nationale vrije dagen. Een commissie heeft zich gebogen over de nationale vrije dagen. Op voorstel van minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken zijn de nationale vrije dagen vastgesteld door de rvm.

Opvallend is dat 25 februari omschreven is als de 'Dag van Bestrijding en Vernieuwing'. Op 25 februari 1980 pleegden zestien sergeanten een staatsgreep. Starnieuws verneemt bij navraag van het secretariaat van het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat intussen de missive is gecorrigeerd. 25 februari is Dag van Bevrijding en Vernieuwing . Er kon geen gecorrigeerd exemplaar beschikbaar worden gesteld. Aangegeven werd dat alle ministeries een gecorrigeerd exemplaar hebben ontvangen.

De overige nationale vrije dagen zijn: Chinees Nieuwjaar, Divali, Goede Vrijdag, Holi, Ied Ul Adha, Ied Ul Fitre, Tweede Paasdag, Nieuwjaar, Dag van de Arbeid, Dag der Vrijheden, Dag der Inheemsen, Dag der Marrons, Onafhankelijkheidsdag, Eerste en Tweede Kerstdag. Deze dagen zijn gelijkgesteld met de zondag.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May