Twee jaar en drie maanden voor inbraken
10 Apr 2014, 02:00
foto


Rechter Robert Praag legde op de rechtszitting woensdag R.V. een celstraf van twee jaren en drie maanden op voor twee inbraken en een poging tot inbraak. Deze strafbare handelingen vonden plaats in maart 2013. Hij werd op 9 januari aangehouden. Hij bevond zich in de vliering van een woning aan de Monkoustraat.

R.V. heeft diverse goederen gestolen, waaronder een ventilator, een hydrofoor, een druktank uit een woning aan de Marmerstraat. Hij opereerde alleen. Aan de Groomstraat stal hij een kettingzaag uit een woning. De voordeur van het huis werd geforceerd. Bij beide inbraken zijn vingersporen van de veroordeelde gevonden.

De veroordeelde bekende dat hij op zeven plaatsen ingebroken had. Hij verklaarde dat hij in 2012 in vrijheid werd gesteld. Hij had geen verblijfplaats en moest dagelijks stelen om aan geld te komen en zo eten te kopen. Hij stal toen kabels. Uit het aanvullende dossier blijkt dat de veroordeelde op dertien plaatsen gestolen had. De veroordeelde is een drugsverslaafde. Hij gaf te kennen van zijn verslaving af te willen komen.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May