Rr-lid Wageningen aangehouden voor ontucht met jongen
08 Apr 2014, 18:00
foto


Ressortraadslid van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Wageningen, Raymond H., is gearresteerd door de politie. Hij wordt ervan verdacht ontucht gepleegd te hebben met een minderjarige schoolgaande jongen. Dit is gebeurd tegen de wil van het slachtoffer.

Gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop bevestigt dat er aangifte is gedaan tegen Raymond H. Het slachtoffer (16) is door een burger die hem te hulp is geschoten naar het politiebureau gebracht. De jongen werd zaterdagavond door de verdachte meegenomen naar een buurt, waar er geen verlichting was. Aangezien de reputatie van de man bekend is, kreeg de burger argwaan en besloot actie te ondernemen. Bovendien hoorde hij hulpgeroep.

De jongen is verhoord door de politie. Uit zijn relaas is gebleken dat er strafbare handelingen zijn gepleegd. Raymond H. is in verzekering gesteld. Deze zaak wordt verder onderzocht door de afdeling Jeugdzaken.
Ook enkele andere zaken waarbij minderjarigen seksueel zouden zijn misbruikt, zijn in onderzoek. Mediawerker Glenn O. is nog steeds in voorarrest. Zijn aanhouding is door de rechter-commissaris met dertig dagen verlengd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May