PL mikt door groei in Koewarasan op 200 rr-leden
08 Apr 2014, 07:00
foto
PL-voorzitter Paul Somohardjo installeert de vrouwenraad van Koewarasan.


Pertjajah Luhur (PL) mikt op tweehonderd ressortraadsleden (rr-leden). Dit moet volgens de partij mogelijk zijn met de groei van de structuren in ressort Koewarasan. De partij wil door het beoogde aantal te halen, inspelen op het gevaar dat na de verkiezingen van 2015 volksvertegenwoordigers kunnen worden omgekocht.

“Winnen is nog niets. We moeten er rekening mee houden dat na de verkiezingen money walks, money talks. Dat hebben we eerder meegemaakt toen DNA-leden en rr-leden waren overgelopen. Dus laten wij bijzonder voorzichtig zijn. Kijk niet alleen naar de kwaliteit, dat die persoon bijvoorbeeld een universitaire opleiding heeft, maar kijk ook naar de betrouwbaarheid van de persoon die wij gaan plaatsen,” zegt PL-voorzitter Paul Somohardjo.

Zondag herdachten de PL-structuren van ressort Koewarasan hun eenjarig bestaan. Bij die gelegenheid is de vrouwenraad van Koewarasan geïnstalleerd. Tijdens een evaluatie heeft Somohardjo tegenover zijn kernen benadrukt dat zij heel erg belangrijk zijn. Hij stelt dat de PL op Lelydorp heer en meester is, en na de verovering van ressort Domburg in 2005 is de partij nu ook voornemens om Koewarasan over te nemen. Somohardjo wijst vooral op de prominente rol van rr-leden. “In mijn visie zal geen enkele partij in staat zijn om helemaal alleen 34 zetels te halen. Om het presidentschap te halen moet je bij het parlement 34 zetels halen. Als je dat niet haalt, ga je naar de VVV, waar de rr-, dr- en dna-leden samen meer dan 800 stemmen tellen,” beargumenteert de PL-voorzitter zijn streven om minstens 200 rr-leden te hebben.

Het eenjarig bestaan van de PL-structuren van ressort Koewarasan is gevierd met een aantal activiteiten, waaronder kinderspelen en voetbalwedstrijden. Hoogtepunt voor de ouderen was de ontvangst van een goederenpakket, waar ruim vierhonderd minder draagkrachtigen voor in aanmerking kwamen. Somohardjo zegt dat met het opzetten van het activiteitencentrum, volledig aandacht wordt gegeven aan dit ressort. Een ICT-project en de volkswinkel lopen goed, maar de partij heeft meer pijlen op haar boog: een zwembad en een miniveld zijn in de planning om vooral jongeren tegemoet te komen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May