SADA promoot doping-vrij sporten
07 Apr 2014, 19:00
foto


De Suriname Anti-Doping Autoriteit (SADA) is onlangs begonnen met het promoten van dopingvrij sporten via de 'Ik Sport Clean campagne'. Deze actie wordt gefinancierd door Unesco. Als onderdeel van de campagne die zes maanden duurt, zijn er billboards geplaatst op drie locaties in Paramaribo. Ook wordt dagelijks een Sport Clean video vertoond op het tv-station ATV. Er is een speciale jingle ontwikkeld voor de campagne die dagelijks op de Surinaamse radio te horen is. De organisatie wil met deze campagne de anti-doping awareness vergroten en de boodschap over het 'clean sporten' verder verspreiden.

Volgens Clifton Keenswijk, manager van de SADA, heeft de organisatie in de afgelopen periode dopingtesten uitgevoerd en informatiesessies verzorgd voor onder andere de Vereniging van Sportjournalisten.
“Bij de informatiesessies blijkt vaker dat de sporters en sportbegeleiders niet op de hoogte zijn van belangrijke aspecten over anti-doping.”
De organisatie streeft er daarom naar meer sportbonden dit jaar te betrekken bij het uitvoeren van haar beleid. SADA zal zich in 2014 veel bezighouden met het creëren van anti-doping-awareness, gezien het feit dat niet alle sporters zich bewust zijn van het belang van een dopingvrije sport in Suriname. De doelgroep in Suriname is naast sporters ook de schoolgaande jeugd. Tevens werkt SADA eraan om het aantal dopingtesten op te voeren.

In 2005 is Suriname toegetreden tot de International Convention against Doping in Sport van Unesco. Door zich te committeren aan deze conventie dient Suriname zich dus in te zetten voor het tegengaan van het gebruik van verboden middelen en methoden in de sport. De SADA is daarom op 23 oktober 2009 opgericht door de overheid en het Surinaams Olympisch Comité. De SADA heeft als missie het realiseren van een dopingvrije sport in Suriname.
Binnenkort kunnen de sporters voor belangrijke anti-doping informatie ook terecht op de website van SADA.

Kevin Headley
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May