Actie luchtverkeersleiders gaat onverkort door
03 Apr 2014, 16:00
foto
Omstandigheden op de werkvloer waartegen luchtverkeersleiders protesteren.


Na met elkaar beraad te hebben tijdens een lange vergadering is besloten dat de acties van de luchtverkeersleiders onverkort doorgaan. Dit zegt, Clyde Sabajo, voorzitter de Suriname Air Traffic Controllers Association (Satca), aan Starnieuws.
Sabajo deelt mee dat de actie overgenomen is door de Moederbond en dit geschil zal volgens hem nu op presidentieel niveau besproken worden. Vernomen wordt dat de dienst wordt gedraaid door Luchtvaartdienst. Er zijn gepensioneerden ingezet.


Sabajo verwacht dat er nu eindelijk na zeven jaren schot in deze zaak komt. “Ons werk en de lange uren die wij maken, worden vaak onderschat. Ook zijn wij onderbetaald en wij praten dan niet eens over alle narigheden die wij meemaken”, benadrukt Sabajo. Hij zegt dat oplossingen te lang op zich laten wachten. Zo zijn opleidingen en trainingen uitgebleven, toelages van de shiftdiensten zijn er niet, sanitaire omstandigheden op de werkvloer en onhygiënische toestanden zijn deel van de grieven. "De ruimtes worden al jaren niet schoongemaakt en als een collega ziek wordt, raakt iedereen besmet. Belangrijker nog is dat de toren lekt en dat hieraan niets wordt gedaan. We zijn onderbezet en dit wordt met de dag groter", somt Sabajo op. Ook zijn er geen bevoegde krachten en instructeurs die de opleidingen kunnen verzorgen op hoger niveau.

Sabajo benadrukt dat het wachten nu is op de autoriteiten die nu eindelijk gehoor moeten geven aan de talloze problemen van de luchtverkeersleiders en hun assistenten.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May