President trekt ontwerpwet Spaar- en Stabiliteitsfonds in
03 Apr 2014, 12:05
foto


President Desi Bouterse heeft de ontwerpwet 'Spaar- en Stabiliteitsfonds Suriname' ingetrokken. Dit heeft hij in maart schriftelijk meegedeeld aan assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. De president zegt dat "te zijner tijd een bijgestelde ontwerpwet" aan het college zal worden aangeboden.

De ontwerpwet was op 19 februari 2013 ingediend. Tijdens de behandeling in het parlement had vooral de PALU principiële bezwaren tegen de invulling van het fonds. PALU vindt dat er geen 75 procent van de winsten uit de investeringen in een fonds geplaatst moeten worden, terwijl het geld nu dringend nodig is om de economie verder te stimuleren. Ook anderen binnen de coalitie delen deze mening.

Grote voorstander van het fonds, dat overigens sterk wordt aanbevolen door het Internationale Monetaire Fonds (IMF), is Centrale Bank president Gillmore Hoefdraad. Hij ziet graag dat Suriname een begin maakt met dit fonds met een startkapitaal van US$ 20 miljoen. Het hebben van een spaar- en stabilisatiefonds moet ervoor zorgen dat vooral in moeilijke tijden er een opvang is.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May