Lelydorp krijgt moderne markt
03 Apr 2014, 21:00
foto
Het ontwerp van de nieuwe markt van Lelydorp. (Foto: BIC Wanica)


Het district Wanica mag dit jaar nog een moderne markt op Lelydorp verwachten. Dit project is in voorbereiding en het dossier is voor goedkeuring gestuurd naar de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). De markt is al vijtig jaren niet gerenoveerd. Dit zegt projectleider van het decentralisatieprogramma DLGP, Martin Blenman.


Blenman hield een presentatie op Lelydorp. Hij benadrukte dat de huidige stands zullen worden behouden. Het midden van de markt en de voorzijde zullen helemaal vernieuwd worden. Ook de toilettengroep zal gerenoveerd worden, het open terrein en de parkeerplaatsen worden eveneens aangepakt. De nieuwe hal zal een oppervlakte van 620 vierkante meters beslaan. Tijdelijk zal er een noodmarkt opgezet worden, zodat de werkzaamheden ongestoord uitgevoerd kunnen worden. Momenteel zijn er 43 standhouders. Blenman verwacht de goedkeuring van de IDB binnen een week. Na ongeveer drie weken zal er dan een openbare aanbesteding gehouden worden.

Districtscommissaris van Wanica Ravin Jiawan, zegt aan Starnieuws dat er tal van projecten zijn, maar dat de markt prioriteit krijgt. Hij rekent op de bijdrage van eenieder, aangezien dit een gemeenschapsproject is. “Wij moeten Lelydorp niet meer als een dorp zien, maar als een stad. Dit gebied is echt in ontwikkeling en van de nieuwe markt zal iedereen profiteren”, meent Jiawan.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May