Stichting de Stem nu ook in Moengo
02 Apr 2014, 19:30
foto
Districtscommissaris Theodorus Sondrejoe van Marowijne met voorzitter Joany Landsdorf – Watkin van Stichting De Stem.


Stichting De Stem heeft in Moengo een kantoor geopend. Districtscommissaris Theodorus Sondrejoe van Marowijne heeft gisteren het kantoor van Brasa Mi - Organisatie voor de Begeleiding van Jongeren - met het onthullen van het naambord officieel in gebruik genomen. De opening van het kantoor, dat is ondergebracht in het gebouw van de Moengo Mijnwerkersbond, markeert het 17-jarig bestaan van de stichting.

Barbara Lont memoreerde bij de openingsplechtigheid de geschiedenis van de stichting. Een andere spreker was apostel Carlo Lansdorf, geestesvader van Stichting De Stem, die benadrukte dat bij het zich vestigen in Moengo men niet over een nacht ijs is gegaan. Brasa Mi afdeling Moengo is in samenspraak met het districtsbestuur en relevante maatschappelijke organisaties gedurende twee jaar goed doordacht en voorbereid.

Landelijke inspanningen
Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, het Korps politie Suriname, het Burger Informatie Centrum en het uitvoerend bureau van de nationale Anti - Drugsraad stuurden afgevaardigden. De Nationale Anti– Drugs Raad ondersteunt de nationale inspanningen van De Stem om de drugsproblematiek krachtig aan te pakken. Ook vertegenwoordigers van verschillende organisaties en instituten die in Moengo werken, toonden met hun aanwezigheid steun voor het werk van de stichting.

Voorzitter Joany Lansdorf-Watkin van Stichting De Stem geeft aan, dat Brasa Mi er is voor man en vrouw, jong en oud, dader, slachtoffer en omstander. “Brasa Mi ziet het als haar taak om in samenwerking met derden kwetsbare groepen te ondersteunen. De hulp wordt gevraagd of ongevraagd aangeboden in de leefomgeving van de betreffende persoon.”

De stichting is uitgegroeid tot de sociale zuil van de volle evangelie gemeente Kinderen van het Licht Ministries. De organisatie vindt dat het verval in de samenleving integraal aangepakt moet worden en werkt samen met de cliënt aan een structurele oplossing van zijn problemen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May