Jeugd Voorburg kan op eigen veld sporten
02 Apr 2014, 08:00
foto
Jongeren van Voorburg in het district Commewijne maken gretig gebruik van hun nieuwe sportveld.


Jongeren van Voorburg en omgeving hebben hun eigen minivoetbalveld. Het terrein allernaast de moskee Rochmatul Islam is ruim vier maanden terug van bomen en wied ontdaan, omdat de behoefte aan recreatiefaciliteiten bij de plaatselijke bevolking sterk was, en doet nu dienst als sportveld.

Raymond Sapoen, minister van Handel en Industrie tevens ondervoorzitter van de Pertjajah Luhur, heeft tijdens een gesprek met de ressort- en districtsraadsleden de informatie gekregen dat de plaatselijke bevolking helemaal naar Mariënburg of Zoelen moest voor sportactiviteiten. Echter is het, gelet op de vrij grote populatie van Voorburg, erg belangrijk dat dit gebied over een eigen sportfaciliteit beschikt. Op basis van het principe van gotong royong (samen delen, samen dingen doen) is in samenwerking met de plaatselijke bevolking het minisportveld opgeleverd.

Van de straat houden
“Elke cent die je uitgeeft aan sport is een cent tegen criminaliteit,” beargumenteert Sapoen zijn ondersteuning aan dit project. Nog te weinig ziet men het nut van sport in, maar ook in termen van sociale cohesie speelt sport een belangrijke rol. Deze faciliteit zal volgens de bewindsman een grote bijdrage leveren aan de buurtontwikkeling.

Bestuursvoorzitter Henry Karijodikromo van Rochmatul Islam is bijzonder blij met het minivoetbalveld. Het zal er volgens hem zeker toe bijdragen dat jongens van de straat worden weggehouden. Voorburg, gelegen in het district Commewijne, heeft een groot sportveld, maar dat is ruim zeven jaar lang niet onderhouden. Bij de minste regenbui komt dit veld blank te staan. Het minivoetbalveld is voor dit moment een ideaal alternatief voor de jongeren van de omgeving. Met de opening van het minisportterrein zondag is tevens het startsein gegeven voor een mini-bazaar, die elk kwartaal zal worden gehouden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May