De EBGS-school te Poki Gron ontbeert schoolleider
02 Apr 2014, 11:30
foto
DNA-lid Waldi Ajaiso


De EBGS-school te Poki Gron heeft al geruime tijd geen schoolleider. Volgens assembleelid Waldi Ajaiso (A Combinatie) is dit al langer dan zes maanden het geval. Hij vindt het een kwalijke zaak. “Er moet een leiding zijn op een school. Als de minister zegt dat hij het onderwijs over het gehele land gelijkstelt, dan geldt dit ook voor het binnenland. Echter merk ik nog steeds bitter weinig hiervan.”

Ajaiso zegt dat hij binnen de vaste commissie van onderwijs in DNA deze zaak heeft aangekaart. Bert Eersterling, hoofd Bureau Onderwijs Binnenland geeft aan dat er nu een onderhoofd is dat waarneemt totdat er een nieuw schoolhoofd wordt aangesteld. Het gaat om een leerkracht die zelf ook lessen verzorgt. “In dit soort gevallen waar er geen hoofd is, neemt een onderhoofd waar, dat is de praktijk,” legt Eersteling uit.

Eersteling benadrukt dat het niet eenvoudig is om vervanging te vinden voor de schoolleider. “Als je met een druk op de knop iemand kon vinden, hadden we dat al gedaan.” Hij denkt niet dat het zal lukken nog dit schooljaar een nieuw hoofd aan te stellen. Het probleem komt overigens niet in het hele binnenland voor. Eersteling zegt dat er alleen in Sipaliwini nog enkele scholen zonder schoolleider zitten.

Ala-D Media

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May