Adviseur Wijdenbosch start gesprekken met CLO over Fiso
01 Apr 2014, 20:00
foto
Raadsadviseur Jules Wijdenbosch


Raadsadviseur Jules Wijdenbosch, heeft maandag een eerste gesprek gehad met de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO). Het gesprek heeft te maken met hoe een laatste poging te wagen veranderingen te brengen in de uitvoering van het Functie Analyse Systeem van de Overheid (Fiso). Het onderhoud is vanuit de CLO gezien een van de actiemodellen die zijn aangekondigd vanaf deze week om de regering te bewegen het systeem te wijzigen, zo niet aan te passen.

"We hebben gemeend praten met de regering ook in het model op te nemen. We hebben daarom dan ook gesteld dat wanneer er geen bevredigende ontwikkelingen te zien zijn er onherroepelijk acties volgen”, zegt Hooghart aan Starnieuws. De vakbondsleider heeft in het gesprek de stand van zaken en de positie van de ambtenaren en de rest van het arbeidsveld aangegeven, maar ook wat volgens de CLO reden is voor de slechte uitvoering van het systeem en de effecten daarvan.

Wijdenbosch zou in dit stadium geen enkele toezegging hebben gedaan, maar “heeft hij zich wel gevoelig getoond voor de zienswijze van de CLO”, zegt Hooghart. Wat raadsadviseur heeft gezegd, wil de CLO-voorzitter voorlopig nog geheim houden. Hij benadrukt wel, dat aan Wijdenbosch uitdrukkelijk is aangegeven dat de CLO gewaarschuwd heeft voor de uitvoering van Fiso. “Er is niet naar ons geluisterd, maar moeten wij nu wel de prijs voor betalen”, meent Hooghart.

Misbruik systeem
In een eerder interview met Starnieuws blijkt volgens Hooghart dat vicepresident Robert Ameerali het huidige systeem ‘misbruikt’ en voorkomt dat benoemingen en juiste aanpassingen van ambtenaren op een juiste manier plaatsvinden. Dat zou dan ook de reden zijn dat niet Ameerali, die de uitvoerder is van de regering van het systeem, maar adviseur Wijdenbosch belast is met het voeren van de gesprekken.

Tijdens een assemblee van de ledenraad van de CLO, twee weken terug, is mandaat gegeven aan het hoofdbestuur van de CLO, om een vanaf eind maart te beginnen net gestructureerde acties tegen de regering om het Fiso-probleem aan te pakken. Fiso is een enorme ellende en dat moet nu voor eens en voor altijd worden aangepakt en gerepareerd”, meent Hooghart.

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May