Rasoelbaks neemt waar als president Hof van Justitie
31 Mar 2014, 12:58
foto
Rechter Iwan Rasoelbaks is belast met de waarneming van de functie van president van het Hof van Justitie. Waarnemend president Cynthia Valstein-Montnor is opgestapt. (Archieffoto Krijgsraad)


Rechter Iwan Rasoelbaks is belast met de waarneming als president van het Hof van Justitie. Rechter Cynthia Valstein-Montnor die heeft bedankt als waarnemend president, zal drie maanden met verlof gaan. Zij blijft president van de Krijgsraad en zal de zitting op 7 april leiden.

Het ministerie van Justitie en Politie heeft zojuist het volgende persbericht uitgegeven. "Recentelijk heeft de Vice President van het Hof van Justitie, mevrouw mr.drs. C.C.L.A. Valstein-Montnor aan het Hof te kennen gegeven dat zij, om haar moverende redenen, geen belangstelling heeft om nog verder waar te nemen in de werkzaamheden van de president van het Hof en dat zij die waarneming dan ook wenst te beëindigen.

Tijdens een Hofvergadering, is daarop besloten om de President van de Republiek, ingevolge het bepaalde in artikel 15 lid 1 van het reglement op de inrichting en samenstelling van de rechterlijke macht, te verzoeken voorshands mr. I.H.M.H. Rasoelbaks, het oudste lid naar rang, te belasten met de waarneming in de functie van president van het Hof van Justitie. De President van de Republiek is inmiddels hiervan in kennis gesteld.

Binnen het Hof is in goed overleg afgesproken dat mr.drs. Valstein-Montnor, die in de drie jaren dat zij met de waarneming in de functie van de president van het Hof was belast en nauwelijks verlof heeft kunnen opnemen, per 1 april 2014 drie maanden met verlof zal gaan, met dien verstande dat dit verlof kort onderbroken zal worden voor het verder behandelen van een zaak welke reeds in april 2014 voor behandeling door de Krijgsraad gepland stond. Voor de goede orde merkt het Hof op dat mr.drs. Valstein-Montnor President van de Krijgsraad blijft."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May