Odesur-succes motiveert betere steun aan sport
29 Mar 2014, 08:00
foto
Minister Ismanto Adna en Tosh van Dijk. (Foto: Sport- en Jeugdzaken)


De succesvolle deelnemers aan de Zuid-Amerikaanse Spelen (Odesur) te Santiago, Chili, zijn door minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken gehuldigd. Taekwondoka Tosh van Dijk kreeg van de minister een plakkaat en een cadeaubon van SRD 750. Zijn teamgenoot Kevin Fernald en de zwemmers Chinyère Pigot en Renzo Tjon A Joe kregen SRD500.

In de laatste finale van de spelen heeft Van Dijk goud gewonnen. Fernald won brons evenals de zwemmers Pigot (tweemaal) en Renzo Tjon A Joe (eenmaal). Astra Singh, secretaris van het Surinaams Olympisch Comite’ (SOC), bracht namens het bestuur de felicitaties over voor het behalen van deze bijzondere prestaties, waar Suriname ook heel trots op is. “Dit is trouwens ook een motivatie voor het SOC om de sport en de sporters betere ondersteuning te geven”, gaf zij aan.

Adna zegt dat het ministerie probeert de jeugd stap voor stap kansen en uitdagingen aan te bieden. “Het ministerie zal daarom prioriteit geven aan het scheppen van condities en randvoorwaarden, waardoor Suriname op elk niveau kan meedoen in de regio en in de wereld. De jeugd staat centraal en moet in de gelegenheid worden gesteld om elke tak van sport te beoefenen. Om tot betere resultaten te komen is een samenwerking tussen het ministerie, het SOC en alle andere actoren binnen de sport van groot belang in diverse facetten”, volgens de bewindsman.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May