RGB en SVS willen woningnood in Kabalebo lenigen
25 Mar 2014, 20:00
foto
Functionarissen van RGB en SVS op werkbezoek in Apoera. (Foto: BIC Kabalebo)


Teams van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) en van de Stichting Volkshuisvesting Suriname (SVS) hebben kortgeleden werkbezoeken gebracht aan Apoera. De terreinen bestemd voor overheidsgebouwen/woningen, maar ook de overige domeingronden zijn in kaart gebracht. Ook zijn de gronden waarop er een aanvraag loopt, bekeken.

Met deze bezoeken is een startsein gegeven om de woningnood in het gebied tot een eind te brengen, zegt het BIC Kabalebo. Het is de bedoeling dat er ordening komt in de kwestie van de domeingronden en woningen op naam van de stichting. Het ministerie wil bereidsverklaringen en beschikkingen uitgeven aan diegenen die reeds aan alle eisen voldaan hebben.

De SVS heeft overeenkomsten gesloten met de personen die al wonen in de huizen die aan deze stichting behoren. De overeenkomst houdt in dat de mensen de woningen contant of in maandelijkse termijnen zullen afkopen. Een deel van de personen die reeds een overeenkomst hadden, maar door omstandigheden gestopt zijn met betalen, krijgen de gelegenheid deze betalingen te hervatten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May