Veroordeelde gaat tekeer in rechtszaal
25 Mar 2014, 00:00
foto


Michael B. heeft zich laten gaan, nadat hij hoorde dat hij, voor mishandeling en poging tot afpersing in een woning te Wanica, tot acht jaar celstraf was veroordeeld. Hij vond dat de mede veroordeelde Gillermo L. hem bezwaard had en ging deze te lijf. Door dit gevecht hield Gillermo L. een snijwond aan zijn oog over. Michael B. moest door agenten afgevoerd worden. Ook Giovannie G. en Milco S. zijn elk veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf in deze zaak.

Op 17 januari van het afgelopen jaar vond de overval plaats. De veroordeelden hebben enkele dagen vóór de beroving contact met elkaar gehad. De beroving werd in kaart gebracht en de woning werd geobserveerd. Op de bewuste dag zijn de overvallers van de achterzijde de woning binnengedrongen. Zij hadden een jachtgeweer en een keukenmes bij zich. Een van de bewoners werd in zijn been geschoten. Een andere bewoner liep een steekverwonding op. Ondanks hun verwonding bleven de slachtoffers weerstand bieden, waardoor de criminelen moesten vluchten. De politie werd meteen ingeschakeld.

De politie had al een beeld van waar de daders tevoorschijn zouden komen, aangezien zij via het bos gevlucht waren. De politie wachtte hen op een bepaalde locatie op. De politieagenten zagen op een gegeven moment twee mannen haastig instappen in een voertuig. De politie maande ze aan om te stoppen, maar zij gaven geen gehoor hieraan. Ook de waarschuwingsschoten hebben zij genegeerd. Daarna schoot de politie op de autobanden. De criminelen schoten terug. Tijdens de achtervolging belandde het voertuig in een kanaal. Een van de daders probeerde te ontsnappen. De politie loste waarschuwingsschoten, maar de man negeerde deze. Toen de dader over een schutting wilde springen loste een militair een schot. De man werd in zijn arm geraakt.
De veroordeelde Michael B heeft steeds ontkend en beweerde geen betrokkenheid gehad te hebben met deze zaak. De zus en moeder van deze veroordeelde verklaarden dat de man ten tijde van de overval in Coronie was. De mede veroordeelden verklaarden dat Michael B. wel betrokken was bij dit geval.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May