Geroyeerde bonden Moederbond vinden onderdak bij OSAV
23 Mar 2014, 06:00
foto
Michael Sallons


Vijf bonden die jarenlang waren aangesloten bij de Algemeen Verbond van Vakbewegingen in Suriname (AVVS) De Moederbond hebben aansluiting gezocht en gevonden bij de Organisatie van Samenwerkende Autonome Vakbonden (OSAV).

De voorzitter van deze bonden Micheal Sallons, ook al voormalig bestuurslid van De Moederbond, zegt dat de bonden moe zijn te wachten op het resultaat van een slepende rechtszaak die hun positie bij de vakcentrale moet bepalen. Met de overstap van de vijf bonden naar de OSAV, “wordt elke verbintenis met De Moederbond verbroken”, zegt Sallons. Aan de vakbondsleider is overigens ook een positie, als eerste secretaris van het hoofdbestuur van de OSAV, toegekend.

De overstap is tot stand gekomen nadat Sallons de besturen van de individuele bonden had geraadpleegd. Daarna is afzonderlijk met de leden in een algemene ledenvergadering besloten de overstap te maken. ”Zonder de dekking van een moederorganisatie, een vakcentrale waar de bonden zich thuis voelen, zal er alleen maar verzwakking van onze positie plaatsvinden”, legt Sallons uit. Volgens hem gaat het om een weloverwogen stap.

Het lidmaatschap van de vijf bonden bij de OSAV, weerspiegelt volgens de vakbondsleider het vertrouwen in de principes en de beginselen van de OSAV. De bonden behouden hun autonome status binnen de nieuwe vakcentrale, wat overigens ook een uitgangspunt is bij de OSAV. Besloten is om de statuten van deze bonden aan te passen aan ‘veranderde en huidige situaties’.

De bonden die de overstap hebben gemaakt van de AVVS De Moederbond naar de OSAV zijn, de Werknemers Organisatie Openbare Werken (W.O.O.W.), de Bond van Personeel bij de Stichting Volkshuisvesting Suriname ( B.P.S.V.S.), de Ligeon Werknemers Organisatie (L.W.O.), de Werknemers Organisatie Food and Agriculture Industries (W.O.F.A.I.) en de Bond Personeel Sluizen en Gemalen (B.P.S.G.).

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May