House cover uit 1966 komt hoogst binnen op Top40
21 Mar 2014, 12:00
foto


'Shot me down' is de nieuwste song van David Guetta. De poku is een house cover van 'Bang Bang my baby shot me down' uit 1966. Voor de vocals is Skylar Grey verantwoordelijk. De song komt het hoogst nieuw binnen op nummer 20 en is daarmee de 'arrogante nieuweling' van deze week.

Op de eerste plaats van de nationale Top40 staat deze week 'Drunk in love' van Beyonce en Jay-Z. De poku schreef de vorige week Top40 geschiedenis door opnieuw de nummer 1 positie te veroveren nadat deze in februari al weken op nummer 1 stond.
De nummer 2 is 'Pompeii' van de Engelse groep Bastille. Het is een eerbetoon aan de Italiaanse stad 'Pompeii'. De song komt van nummer 5.
'Dark Horse' van Katy Perry en Juicy J is verslagen van #2 en staat deze week op 3. Weet je trouwens dat de clip van deze poku in opspraak geraakt was omdat er een symbool met 'Allah' in verbrand werd? Intussen is dat gedeelte uit de muziekvideo verwijderd.

De knaller van de week is van Shakira en Rihanna. 'Can't Remember To Forget You' stijgt 17 plaatsen; van #32 naar #15. De samenwerking tussen deze 2 dames is tot stand gekomen doordat ze beiden een tropische achtergrond hebben. De Barbadiaanse Rihanna heeft daardoor ruimte gemaakt op haar drukbezet schema om aan de track van de Colombiaanse Shakira mee te werken. Shakira doet trouwens dit jaar weer mee als jurylid van 'The Voice'.

De overige songs die nieuw binnen komen in de nationale top 40 zijn:

- Op # 21: 'Lobi Yu'. Deze poku is van de relatief nieuwe Surinaamse artiest Makkie. Hij heeft er de hulp voor ingeroepen van de Surinaamse artiest Kwasi.
- Op # 24: 'Begraaf Ze' van Crazy G. De artiest achter 'Full Bigi Sma' heeft ook succes met de clip van 'Begraaf Ze'.
-Op # 31: 'Rather Be' van Clean Badit en Jess Glynne
- Op #40: staat de jongste productie van Enver. 'Luku Fa Yu Dong' is deze week de hekkensluiter in de Top40.

Tot slot doen we de nummers 1 uit de bijzondere lijsten:
Hindi – Ram Chahe Leela (Ram Leela) – Bhoomi Trivedi
Pop Jawa – Dis Na Mi Teng – Shanelle Ashoeri
Suripoku Hitshow – In Love - Jamal
Gospel – Te Amo – Israel Houghton ft. T-Bone
Marron – Lalla – King Koyeba ft. Prince Koloni
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May