Ezelsbruggetje samengestelde bewerkingen
19 Mar 2014, 10:00
foto


Het doet mij als leraar heel goed dat er enig aandacht is voor internationale ontwikkelingen als het gaat om rekenonderwijs in Suriname. In het artikel 'Regel Meneer Van Dalen Wacht Op Antwoord' aanpassen' geeft dhr. Levens een uitzetting van de afspraak die men toen gemaakt heeft over de volgorde van samengestelde bewerkingen. Daarnaast laat hij aan de hand van een voorbeeld zien hoe de nieuwe afspraak hieromtrent uitgevoerd dient te worden. Het is vermeldenswaard dat aan de 'nieuwe leerkracht' de afspraak 'Meneer Van Dalen Wacht Op Antwoord' niet wordt aangeleerd.

In zijn artikel geeft hij een ezelsbruggetje namelijk 'Hoe Moeten Wij Van De Onvoldoendes Afkomen' als een internationale vervanging voor 'Meneer Van Dalen Wacht Op Antwoord'. Uit dit ezelsbruggetje blijkt niet duidelijk dat machtsverheffingen en worteltrekken gelijkwaardig zijn, vermenigvuldigen en delen gelijkwaardig zijn en dat optellen en aftrekken gelijkwaardig zijn.


In een betere vervanging van de afspraak: 'Meneer Van Dalen Wacht Op Antwoord' zou er expliciet aanwijzingen zijn voor de gelijkwaardigheid. Uit internetresearch kan worden opgemerkt dat het ezelsbruggetje: 'Hé, Mw. v/d Aorta! of Heel WarMe DiepVries OAse' mogelijk een betere vervanging zou kunnen zijn voor 'Meneer Van Dalen Wacht Op Antwoord'
Ik spreek de hoop uit dat het de organisatie lukt om belanghebbenden zover te krijgen om vanaf het schooljaar 2014-2015 de veranderde afspraken in te voeren op alle niveaus binnen het onderwijs.


Erak Fatehmohamed
Leraar rekenen
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May