Steiger Montresor in levensgevaarlijke staat
19 Mar 2014, 04:00
foto
De steiger van Montresor is verpauperd. (Foto: ASP)


De steiger van Montresor verkeert in een zeer slechte conditie. Deze wordt vooral gebruikt om onder andere de plantages Alliance, Kroonenburg, Bakkie, Welgevallen, Akkerboom, Beekenhorst en Motkreek te bezoeken. Ook voor toeristen is deze steiger belangrijk om de verschillende plantages te kunnen bezoeken. Alle hoop is nu gevestigd op aannemingsbedrijf MNO Vervat. Districtscommissaris (dc) Ingrid Karta-Bink heeft een beroep op het bedrijf gedaan voor de bouw van een kleine steiger.

''Deze steiger verkeert al jaren in een slechte staat en tot nu toe is er totaal niets gedaan. De aanmeerplaats wordt niet alleen gebruikt door de landbouwers die hun producten moeten vervoeren, maar ook door vissers die de rivier op moeten'', zegt Dhiraj Soekhai die namens de buurtbewoners het woord voert. Hij vraagt aan de autoriteiten de steiger te vervangen of te repareren.

Al vijf jaren is de steiger aan vervanging toe en wordt deze post steeds op de districtsbegroting opgenomen. "Maar er zijn geen middelen om de steiger te vervangen'', zegt dc Bink. De dijkentracé van Alkmaar, die momenteel wordt aangelegd door aannemingsbedrijf MNO Vervat, eindigt tussen de plaatselijke sluis en deze steiger. ''Wij hebben een verzoek gedaan aan MNO Vervat, om ook een kleine steiger voor ons aan te leggen op deze plek, zodat het probleem van de bewoners wordt opgelost''.

De dc hoopt dat MNO Vervat dit verzoek honoreert. Ze deelt mee dat ook de steiger van plantage Ellen kapot is. De plaatselijke bewoners maken hiervan gebruik om het lokale ziekenhuis te bezoeken. ''Ook deze steiger is opgenomen in de districtsbegroting''. De dc weet niet wanneer er een nieuwe steiger kan worden gebouwd, omdat er vanuit het ministerie van Regionale Ontwikkeling geen middelen worden vrijgemaakt voor de projecten uit de districtsbegroting. De steiger van plantage Ellen is begroot voor ruim SRD 150.000, zegt ze.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May