Situatie Venezuela op agenda OAS Permanente Raad
19 Mar 2014, 00:00
foto
Aan de protesten in Venezuela lijkt voorlopig geen eind te komen. (Foto: AFP)


De Permanente Raad van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) zal vrijdag bijeenkomen in een reguliere vergadering. Het eerste agendapunt zal zijn de bespreking van de situatie in Venezuela. Panama zal het woord dan geven aan het oppositionele parlementslid Maria Machado.

"Dit is het uiteindelijke resultaat van drie uur informeel overleg tussen de voorzitter van de Permanente Raad en de regionale coördinatoren dinsdagavond", deelt de assistent secretaris-generaal, ambassadeur Albert Ramdin, Starnieuws mee. De voorzitter van de Permanente Raad, ambassadeur Pedro Verges van de Dominicaanse Republiek, heeft expliciet gevraagd om de situatie in Venezuela op de agenda te plaatsen.

Regionale coördinatoren binnen de OAS zijn in een informele en consultatieve vergadering bijeengekomen. Ook Panama en Venezuela waren vertegenwoordigd. Het verzoek van Panama is gebaseerd op de finale paragraaf in de door de OAS geaccepteerde resolutie, waarin staat dat het instituut de situatie zal blijven volgen, zegt Ramdin.

Venezuela is al zes weken lang het toneel van straatprotesten en geweld. Duizenden zijn de straten opgegaan om te protesteren tegen de hoge inflatie, de criminaliteit en het tekort aan veel goederen. Bij botsingen tussen politie, demonstranten en aanhangers van president Nicolas Maduro zijn tot nog toe 29 mensen om het leven gekomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May