ICT-ruimte voor leerlingen Sweetschool en omgeving
19 Mar 2014, 02:00
foto
Schoolleider van de Alexander Sweetschool, Rudolf Wirjopawiro, met First Lady Ingrid Bouterse-Waldring en enkele leerlingen in de nieuwe computerruimte van de school. (Foto: Raoul Lith)


Voor de leerkrachten en leerlingen van de Alexander Sweetschool op Beekhuizen was het dinsdag een bijzondere dag. Op feestelijke wijze heeft de oplevering van een nieuw lokaal plaatsgevonden. Het lokaal is volledig gemeubileerd en voorzien van 10 computers. Het project heeft 54.000 USD gekost en is gefinancierd door Argos Suriname. Schoolleider Rudolf Wirjopawiro noemt de ruimte “een grote aanwinst”.

“Kinderen die zwak zijn in bepaalde vakken, bijvoorbeeld Natuuronderwijs, en onderwerpen zoals de bloedsomloop niet begrijpen, worden door middel van speciale programma’s op de computer bijgestaan. Die voorbeelden worden dan beter uitgebeeld”, licht Wirjopawiro een voordeel van het werken met de computer toe.

Centrale ligging
Patrick Heshusius, directeur van Argos Suriname, vindt het belangrijk dat kinderen al vroeg leren werken op computers. Hij geeft aan dat het bedrijf winst heeft gemaakt en iets terug doet voor de gemeenschap. “Wij hebben ervoor gekozen om op het gebied van educatie wat terug te geven”, zegt hij. De keus is op de school gevallen vanwege de centrale ligging. Naast deze school zullen ook de R. Sewbaranschool en de VOJ Botromankie gebruikmaken van het lokaal. Argos zorgt nog een jaar voor het onderhoud van de computers.

First Lady Ingrid Bouterse-Waldring vindt het prachtig dat bedrijven begrijpen dat zij terug moeten geven aan de gemeenschap. “Projecten zoals deze voor onze kinderen, ben ik altijd bereid te ondersteunen”, zegt zij. De echtgenote van de president geeft aan dat verschillende scholen samen al ruim 200 computers hebben gekregen uit een schenking van China.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May