British Indian Cricket Club 'back to back' kampioen
17 Mar 2014, 22:00
foto
BICC kampioen van de Cricket Bond Nickerie.


British Indian Cricket Club (BICC) is uitgeroepen tot de kampioen van de Cricket Bond Nickerie (CBN) competitiejaar 2013. Ook in 2012 was BICC kampioen van de CBN. Nadat BICC de cricketwedstrijd op 7 februari verloor tegen Police Cricket Club (PCC), tekende de club protest aan tegen het meespelen van een ongerechtigde speler bij de tegenstander.

Volgens de voorzitter van BICC, Richenel Small, wisten de spelers en het bestuur dat PCC met een ongerechtigde speler aantrad. Dit is doorgegeven aan PCC, maar die bleef erbij dat er niks aan de hand was. De CBN behandelde het protest van BICC en de wedstrijd werd verloren verklaard voor PCC. Deze club ging in beroep bij de Surinaamse Cricket Bond (SCB). De partijen zijn gehoord, waarbij PCC een week de ruimte had om de relevante stukken te overhandigen aan de bond. Aangetoond moest worden dat de speler gerechtigd was om voor PCC uit te komen. Nadat het bestuur van PCC niet kwam opdagen met de stukken op de afgesproken dag en tijd, had de SCB geen andere keus dan het besluit dat was genomen door de CBN te handhaven.

In Paramaribo heeft Eagles Cricket Club (ECC) gewonnen van Amar Shaktie Cricket Club (ASCC). Dit betekent dat tegen eind van de maand ECC van Paramaribo zal moeten uitkomen tegen BICC voor het landelijke kampioenschap. Die wedstrijd zal gespeeld worden in Paramaribo.
Zaterdagavond heeft BICC het kampioenschap gevierd in Nickerie.

Edgar van Genderen
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May