Veel belangstelling voor kassenteeltproject PL
17 Mar 2014, 06:00
foto
Het startsein voor het kassenteeltproject is zondag gegeven in Nickerie.


Ruim zestig personen hebben zich binnen één week opgegeven om deel te nemen aan het kassenteeltproject in Nickerie. Gelet op het feit dat de organisatie had gerekend op 25 deelnemers, blijkt de belangstelling enorm te zijn voor dit project. Alle personen die zich hebben geregistreerd, zullen geaccommodeerd worden, verzekert voorzitter Paul Salam Somohardjo van Pertjajah Luhur (PL).

“Als van de zestig geregistreerden de helft slaagt, is Nickerie gezegend, want deze ondernemers gaan anderen kunnen helpen,” meent Somohardjo. Het kassenteeltproject wordt uitgevoerd door de PL in samenwerking met kleine landbouwondernemingen in Nickerie en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Initiatiefneemster is Cornelly Pawiro van de agrarische onderneming Corpa. Deelnemers krijgen een spoedtraining, het nodige plantmateriaal, een startkapitaal en de garantie tot afzet van hun producten.

Minister Hendrik Setrowidjojo van LVV deed een beroep op de jonge Nickeriaanse deelnemers aan het project om goed gebruik te maken van de kennis die zij zullen opdoen, zodat de totale gemeenschap er de vruchten van kan plukken. “Jullie kiezen voor zekerheid en kiezen bewust voor de landbouw,” zei de bewindsman. Ook PL-voorzitter Somohardjo riep deelnemers op serieus zaken aan te pakken en wenste hen veel succes toe.

LVV organiseert dit jaar samen met een aantal partners de Caribbean Week of Agriculture. Het gaat om een groot evenement dat de poort naar het Caraïbische gebied voor de agrarische sector moet openzetten. Setrowidjojo deed deze mededeling bij de officiële start van het kassenteeltproject in het district Nickerie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May