Ruim 7000 kinderen bezochten Global Money Week beurs
16 Mar 2014, 01:00
foto
Kinderen in de KKF-hal bezig met computers.


De Global Money Week beurs is achter de rug. De beurs was onderdeel van de wereldwijde campagne om jeugdigen te onderwijzen in geld en geldzaken. Suriname heeft voor het eerst meegedaan. De organisatoren zijn "zeer tevreden". Meer dan zevenduizend kinderen hebben de beurs bezocht.

"We kijken terug op een geslaagd evenement", deelt Nancy Harnandan, projectcoördinator van de campagne mee. "We hebben ons doel bereikt en dat was om zoveel mogelijk kinderen financieel te onderwijzen." De beurs is gehouden door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) in samenwerking met stichting Projekten. Vooral het dagprogramma was druk bezocht voegt Christine Feenstra van stichting Projekten toe.

"Hoogtepunten zijn geweest de 'ronde tafel' discussies waarbij kinderen onder andere directeuren van de banken, de governor van de CBvS en minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling aan de tand hebben gevoeld en een 'Skype' sessie hielden met kinderen uit Colombia." Via 'Skype' hebben de kinderen aan elkaar laten zien wat ze doen op de internationale Aflatoundag. Aflatoun is een wereldwijd programma dat jonge kinderen leert sparen. De dag viel dit jaar samen met de Global Money Week.

De beurs krijgt navolging meldt Harnandan. "We streven ernaar om de volgende keer groter uit pakken. Dit was eigenlijk een pilot en het is een succes geworden."
De Global Money Week beurs past helemaal in het beleid van de Centrale Bank om de samenleving financieel te onderwijzen. "Wij gaan door", zegt Harnanadan. "Het hele jaar door zullen we educatieve projecten hebben voor verschillende doelgroepen. Een van de projecten dat we voor de financiële sector al bijna een jaar uitvoeren is de de 'module financiële dienstverlening' en is bestemd voor personen in de financiële sector zoals banken, verzekeringsmaatschappijen cambio's, kredietcoöperaties en pensioenfondsen.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May