Jeugd uit sociaal zwakke buurten krijgt ontwikkelingskansen
15 Mar 2014, 10:00
foto
Jongeren tijdens een activiteit die gecoördineerd is door het directoraat Jeugdzaken.


Het Directoraat Jeugdzaken voert samen met buurtorganisaties op verschillende plaatsen in Paramaribo en in de districten ontwikkelingsprojecten uit die speciaal bedoeld zijn voor jongeren. De focus is gericht op de jeugd in sociaal zwakke buurten met relatief weinig ontwikkelingskansen. Op dit moment lopen verschillende projecten in Commewijne, Para en Wanica.

Door het ontbreken van voldoende en betaalbare vrijetijdsbestedingsmogelijkheden ontstaat steeds meer het verschijnsel van jeugdigen die zich “vervelen” en zich buiten de schoolperiode geen raad weten met hun tijd. Het gevolg is dan vaak onmaatschappelijk gedrag. Met inschakeling van parttime medewerkers en in samenwerking met buurt- en jongerenorganisaties, onderwijs-instituten en niet gouvernementele organisaties, zoekt het directoraat manieren om de jeugd creatief, informatief of educatief bezig te houden, geeft de voorlichting van Jeugdzaken aan.

Het directoraat heeft de zorg voor de ontwikkeling en bevordering van een gecoördineerd en planmatig jeugdbeleid. Het accent valt op aanvullende ontwikkelingen buiten schoolverband. Er worden programma’s opgezet die op systematische wijze het optimaal functioneren van de jeugd in de samenleving moeten bevorderen, zegt de voorlichting van het directoraat.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May